Robotizáció veszélyei a munkanélküliségre

Vajon a te munkádat mennyire veszélyezteti a robotizáció?

Még csak találgatni lehet, hogy egyes szakmákat milyen mértékben érint a digitalizáció és a mesterséges intelligencia, de az tény, hogy ami már most is automatizálva működik, azt hamarosan felváltják a gépek.

Bemutatok néhány szakmát amit a willrobotstakemyjob.com szerint biztosan nagy mértékben fog érinteni a digitalizáció (ez nem azt jelenti, hogy teljesen eltűnik a szakma, vagy felváltják a gépek, hanem, hogy hatással lesz rá a robotizáció):

Könyvelő 98%

Főként nagyvállalatoknál, ahol a könyvelők nagy része gyakran ismétlődő feladatokat végez pl.: számla ellenőrzés valószínűleg fel lesz váltva.

Szakács 96%

Meglepően hangzik, de ha bele gondolunk abba, hogy egy McDonaldsba sem kell semmilyen szakács előképzettség, csak a folyamatokat betanulni, könnyen elképzelhető, hogy ezt már robotok fogják végezni.

Kamion sofőr 79%

Rengeteg bérköltséget jelentenek a sofőrök a logisztikai vállalatokra, ezért talán ők lesznek azok, akik először teszik meg ezt a lépést.

Modell 98%

Érdekesnek tűnik, hogyan is tudnák a robotok helyettesíteni a modelleket, bár kínában annyira elterjedtek az anime filmek stb., hogy a megrajzolt szereplőkre nagyobb az érdeklődés, mint a hús-vér színészekre.

Értékesítési ügynök 92%

Elgondolkodtató, hogy eddig még miért nem tűntek el, de az kétségtelen, hogy az elektronikus ügyintézés elősegíti majd az értékesítési ügynökök digitalizációját.

Taxi sofőr 89%

Gondoljunk csak bele, mennyivel olcsóbb lenne a taxizás, ha a bérköltséget levonnánk az árból, amúgy is nagyon sokszor üres járatban kihasználatlanok a taxisok

További szakmákról ide kattintva érdeklődhetsz.