Passzív jövedelem 1. rész – Hogyan keressek pénzt online?

Manapság elég csábító gondolat, hogy anélkül, hogy dolgoznánk bevételünk származik és emiatt úgy töltjük mindennapjainkat, ahogy kedvünk tartja. Igen ám, de legtöbb esetben ehhez befektetni való tőkére van szükség, ami nem jellemző a magyar fiatalságra

.Ebben a cikkben egy olyan módszert fogok bemutatni nektek, amivel 0 Ft befektetéssel, passzív jövedelmet alakíthattok ki magatoknak.

 

Mi az a passzív jövedelem?

Mielőtt arról beszélnénk, milyen online pénzkereseti lehetőségeink vannak, nem árt ha tisztába tesszük kicsit a passzív jövedelem jelentését.
A passzív jövedelem, egy olyan fajta pénzkereseti módszer, amely akkor is pénzt hoz neked hogyha éppen nem dolgozol, ezzel pedig időt spórolva neked, lehetőséged van más bevétel források után nézni, vagy hogyha már elég jól megy a szekér, csak a hobbijaidnak élni.

pexels-photo-672358

Bármennyire is csábító ez a gondolatmenet, azért a realitás talaján maradva néha figyelnünk kell a bevétel forrásainkat, hogy hosszú távon is fenntarthatóvá váljanak, és ha valami nem úgy megy ahogy szeretnénk, gyorsan közbe kell lépnünk, emellett persze a rengeteg belefektetett idő csak sokkal később realizálódik.

Milyen online pénzkereseti lehetőségeim vannak?

Alapvetően hogyha passzív jövedelemről van szó, akkor befektetések jutnak eszünkbe például a lakás kiadás az egyik leggyakoribb módszer, viszont ahhoz, hogy havi 60-70 ezer forint bevételünk legyen, be kell fektetnünk kb. 8 000 000 Ft-ot (vidéki nagyváros esetében). Az alábbi néhány ötletforrás viszont arról fog szólni, hogy egészen pontosan 0 Ft befektetéssel milyen lehetőségeink vannak.

 • Ebook eladás: Ha jártas vagy valamilyen témában, és esetleg a blogodon keresztül, vagy más platformon közismertté és érdekessé tudod tenni az ebookod, évekig keresheti neked a pénzt online, amihez pénzbefektetés nélkül kezdhetsz. Ebben az iparágban is érdemes jól definiálni a célcsoportot és már az írásnál kicsit jobban odafigyelni, hogy azokhoz jusson el az Ebook, akik meg is veszik azt. A nyugdíjas célközönség nem biztos, hogy a legkapósabb az ebookokra.
 • Stock fotózás: Tipikusan nem az a biznisz, ahol több tízezer forintot is kapsz majd a képeidért, viszont, hogyha sokat feltöltessz, egy idő után szintén nem kell majd dolgoznod, csak akkor hogyha kedved tartja. Tudtad, hogy én is használok stock fotókat a cikkeim megírásához? Néhány ismert stock fotós oldal: Shutterstock, Adobe Stock, iStockphoto. Amire figyelni kell, hogy rengeteg ingyenes oldal is van, de ha speciális elképzelésed van, amihez egyszerűen nem találni képet, talán az a te szűk piaci résed.
 • Websablonok, grafikák, dizájn templatek készítése:  Hatalmas igény van ma már a grafikai elemekre, sablonokra. A wordpressen is egy sablon kb 40-60 dollár körül mozog, amiből ha elkészíted, akkor oldaltól függően 5-20%-ot levesz a bevételedből. Az alábbi képen pedig a névjegykártyák árai láthatóak, kb 10-20 dollár egy névjegykártya dizájn. Ha inspirált a cikk a Creativemarket.com-on el is kezdheted!
  creativemarket.PNG
  Creativemarket névjegykártya sablon

   

 • Ikonok, piktogramok készítése: Talán el sem tudod képzelni, de nagyon sokan használnak ikonokat, piktogramokat prezentációkhoz, weboldal elemekként, vagy akár valamilyen termékük csomagolásán. Egy piktogram többet mondd minden szónál. Ez egy olyan ötlet, ahonnan nekem is jön a bevételem havonta, pedig már egy jó fél éve nem nyúltam hozzá. A Thenounprojecten elérhető passzív jövedelemforrást részletesen is be tudom mutatni.
  Az alábbi képen látszik, 2511 letöltésből közel 1600 ingyenes, a többiért pedig fizettek. Vannak egyszeri vételek, feliratkozós és ún. API Usage vásárlások. Talán kevésnek tűnhet a bevétel / ikon, viszont tudnotok kell, hogy ez kb 300 ikonból jön, ami olyan 40 munkaórát vett igénybe egyszer! Egyébként ez egy teszt nekem is, hogy meddig fog jönni belőle a pénz, hiszen 2017 tavaszán kezdtem ikonokat készíteni, és augusztusba abba is hagytam (nem azért mert nem éri meg, hanem mert ha passzív jövedelemről van szó, több lábon érdemes állni). Amint láthatjátok egy hónapban $60.58, átszámítva 15 000 Ft.
  Gondoljunk csak bele, ha 8.000.000 Ft kell ahhoz, hogy 60.000 Ft passzív bevételünk legyen (lakás, ingatlan kiadás), akkor ez a havi 15.000 Ft kb. 2.000.000 Ft befektetett tőkét jelent nekünk.

28081994_1581211468593370_954766040_o.png