10+1 kérdés amit egy befektető biztosan feltesz a startuppernek

Egy kockázati tőkés a közhiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem akar kockáztatni. Gondoljunk csak bele, ki kockáztatná szívesen a pénzét? Éppen ezért az ötlet mellett számos dolog fogja érdekelni a befektetőt.

Az előző cikkembem már írtam arról, mik lehetnek azok a kockázati tényezők amik miatt egy startup elbukhat. Most pedig azokat a kérdéseket gyűjtöttem össze, amivel a befektetők ennek a bekövetkeztét szeretnék csökkenteni.

“A tudásba való befektetés, hozza mindig a legjobb kamatot.” – Benjamin Franklin

 

1. Milyen problémát oldassz meg?

A befektető ebben az esetben arra kiváncsi, hogy van-e valós piaca annak az ötletnek amit te kitaláltál. Éppen ezért érdemes a probléma megközelítésétől haladni a termékfejlesztés irányába és nem fordítva.

2. Milyen nagy a piac és milyen ütemben növekszik?

Lehetséges hogy a probléma fennáll egy adott társadalmi rétegnél, de jár-e olyan mértékű kényelmetlenséggel, hogy abból bevételt tudsz realizálni? Magyarországon arra kell figyelni, hogy rengeteg problémát már külföldön megoldottak, csak késve érkezik el hozzánk, ezesetben szűkül a piac amire fókuszálni lehet.

3. Miben különböztök a versenytársaitoktól?

Persze-persze a te ötleted olyan egyedi, hogy senki más nem csinálja. Nem kizárt, de azért lássuk be, ha nem is itthon, de külföldön biztosan vannak versenytársak, akik hasonló dologban gondolkodnak vagy fejlesztenek, még akkor is, hogy ha eltér valamivel. Ezt a kérdést már csak azért is felfogja tenni a VC, hogy lássa mennyire álltok két lábbal a földön.

4. Miért ez a csapat a legmegfelelőbb ahhoz, hogy a problémát megoldjátok?

A befektető kiváncsi arra, hogy képes-e a csapat megvalósítani amit kitaláltatok. Megvannak-e a megfelelő kompetenciák és szakmai tudás ahhoz, hogy sikerre vigyétek ezt az ötletet. Rengeteg dolog múlik a csapaton, azon, hogy hogyan működnek együtt, egy esetleges vitát miképp beszélnek meg stb. Ha van egy jó startup ötleted, arra figyelj, hogy tőled okosabb emberekkel vedd körül magad.

Startup Stock Photos

5. Hogyan oszlik el a tulajdonrész a csapat között?

Több szemszögből is érdekelheti a tulajdonrész kérdése, tudnia kell, hány százalékot kérhet a befektetett pénzéért, ehhez pedig jó, ha tudja hogyan oszlik majd el a cég részesedése. Másfelől, ha esetleg nem egyenlő részben oszlik el az alapító tagok között, ennek mi lehet az oka.

6. Mennyi pénzre van szükséged, és mire fogod költeni?

Úgy gondolom ez egyértelmű, kiváncsi, hogy mire fogod költeni a pénzét. Tudtad? A startupok 29%-a amiatt bukik el, hogy hamarabb elfogy a pénzük.

Ha érdekel, mi az a 10 leggyakoribb ok, amiért elbukik egy startup kattints!

7. Hol képzeled el magad 5 év múlva?

Az érdekli a befektetőt, mennyire vagy ambíciózus, és mennyire tudnál könnyen megválni a verejtékes munkával felépített startupodtól és exitre bocsátani azt. Itt persze, nem érdemes taktikázni, mondd el nyugodtan, hogyha később elszeretnéd adni a céget. Semmi baj nincs azzal, ha ki szeretnéd próbálni a többi ötletedet is.

8. Miből élsz most?

Tudnia kell, hogyan teremted meg a megélhetésed, és azt, hogy egy nehezebb időszakban mennyire lennél kitéve annak, hogy feladd az egészet és elmenj dolgozni.

9. Milyen gyorsan fognak nőni a bevételeid?

A B2B startupok esetében aktuálisabb a kérdés, hiszen itt a befektetők is jobban fókuszálnak a bevételre. Ahogyan egyre ismertebb lesz a céged, más versenytárs is megpróbálja majd az ötleted egyes részeit a saját hasznára fordítani, ahhoz pedig, hogy a növekedést és a marketingre elköltött hatalmas pénzeket finanszírozni lehessen, tudnia kell, hogyan fognak alakulni a bevételeid.

10. Mi a legnagyobb félelmetek, ami miatt elbukhat a startupotok?

A legtutibb ötletnek, üzleti modellnek, a legjobban összetoborozott csapatnak is lehetnek buktatói, és kiváncsi, ti miben látjátok a gyengeségeiteket.

10+1. Hogyan telik egy átlagos napod és mi tesz téged boldoggá?

Egy jól kifejtett válasz sok mindent elárulhat egy befektető számára, például azt, mi az ami motiválja az ötletgazdát, miért nem megy el inkább egy multihoz a biztos állásért, vagy marad meg a jelenlegi munkahelyén. Mennyire erősek az ambíciói és hosszú távon is kitartana-e mellettük. A személyiségedről is elárul sok mindent, ha beszélsz egy kicsit a hobbijaidról, kedvteléseidről.

Tudtad azt, hogy egy vezető egyéniségű, sikeres ember szeret újdonságokat kipróbálni, és ha elmegy egy étterembe, legtöbbször mást választ a menüről? A vezető egyéniségű, ambíciózus embereknek, nagyobb az ingerigényük, ezért is szeretnek kísérletezni az életük más területén is.

sushi.jpeg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s