Hogyan kereshetek pénzt online?

Ahogyan azt már az előző cikkben is említettem, ahhoz hogy szabadúszóvá váljunk és online keressük meg a kenyerünket, elengedhetetlen olyan képességeket megtanulnunk, amik ezt az életmódot lehetővé teszik, hentesként viszonlag nehéz online pénzt keresni, bár az sem lehetetlen.

Munkavállalás szabadúszóként az Upwork.comon

Az Upwork.com-ot korábban már én is használtam hogy online dolgozhassak. Egy adatlapot kell kitölteni ami tulajdonképpen egy előre meghatározott CV séma a képességeiddel illetve erősségeiddel, továbbá azt is fel kell tüntetni, hogy mi az amilyen munkák igazán érdekelnek. A munkákra pedig rálehet keresni ha megadjuk a kulcsszavakat, ha pedig választ adtunk a munkáltató néhány kérdésére és megadtuk a bérigényünket, már csak a cégen múlik együttműködik-e.

Az Upwork egyik sajátossága, hogy vannak náluk különféle tesztek amik mutatják hogy az általad beírt Excel tudásnak mi is a valóságalapja, ennek eredményét persze mellékelni lehet (sok munkához elvárás) a profilodhoz.

upworktest
Upwork.com

Mennyit lehet keresni az Upworkkel?

Alapvetően ahogy az alábbi képen is láthatjátok majd, az oldal a fizetésed X %-át vonja le minden egyes munka után, attól függően hogy mennyi bevételt realizáltál már a cégnél. A cég 500 dollárig 20%-ot, 500 és 10 000 dollár között 10%-ot, 10 000 dollár felett pedig 5%-ot kér a fizetésedből.

upworkservicefees
Upwork.com

Most hogy már tudjuk mennyi sápot von le az Upwork a szolgáltatásáért, szétnéztem kicsit a meghirdetett munkák között, hogy mennyit is lehet elkérni szakterületenként.

Természetesen a különféle szakterületek és munkák árszabása eltér, mégis két féle munka kiírást lehet találni, fix összegű munkákat projektenként és órabér szerinti munkákat.

Néhány példa, hogy az egyes munkákért mennyit kaphatunk..

Virtuális asszisztens munka, ahol emailezéstől kezdve a neten kutakodáson keresztül a szállásfoglalásig bármi beletartozhat 3-9 dollár / óráért lehet vállalni.
Az egyik ingatlanközvetítő cég logójának dizájnját pedig egyszeri $50-ért vállalhatjuk el.
Egy másik üdítőitalokat gyártó cég $29-t fizet óránként ha megcsináljuk neki az üdítőitalos doboz kinézetét.
Programozás / Webfejlesztés átlagosan $25/óra áron vannak fenn az oldalon.
Weboldal fordítás angolról franciára egyszeri $150 -t is megér a munka meghírdetőjének.
Szövegfordítást angolról dánra pedig $19/órabérért hirdet a cég.

Összességében átlagosan 6 – 12 dollárt lehet keresni óránként ha értünk az MS Office-hoz és az interneten való kutakodás is könnyen megy nekünk, ha pedig valamilyen különlegesebb képességeink is vannak, mint a dán nyelv, vagy éppen a kódolás, akkor   20 – 40 dollár is lehet az átlagkeresetünk, ami a magyarországi viszonylatokhoz képest kecsegtetőnek hangzik. Azt, hogy ezután a bevételed után hogyan kell adózni azt egy másik cikkben foglalom össze.

Fiverr, vagyis az 5 dolláros szabadúszó közvetítő oldal

A Fiverr.com 2010 februárjában indult, az ötlet pedig az volt, hogy egy fix 5 dollárért a felhasználók vállalkozhattak egyes feladatokra pl.: 5 dollárért átnézem az oldalad keresőoptimalizálását, vagy 5 dollárért brainstormingozok a terméked nevén és leírok 20 ötletet stb.

Ma már egyébként a fiverr is az upwork-höz hasonlóan különböző árazással is működik, nem csak $5-ért hirdethetjük a szolgáltatásunkat.

A Fiverr is szintén 20%-ot von le minden megkeresett dollár után, viszont ez a bevétel növekedésével nem csökken, végig megmarad, ebből kiindulva talán jobb lehetőséget tartogathat nekünk az Upwork.

fiverr2.PNG
Fiverr.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s