Hogyan lett Elon Musk a világ egyik leghíresebb cégvezetője?

Számos hírt hallhattunk a világ egyik leghíresebb üzletemberének (Elon Musk) gyermekkoráról. Kiközösítették, terrorizálták ám ma mégis több sikeres start up tulajdonosa és vezetője.

musk1.jpg

A dél-afrikai származású Elon Musk 1971-ben született, majd később Kanadába azután pedig az USA-ba költözött családjával.

Az általános iskolás nehéz évek következtében Elon minimalizálta a szociális életét, helyette pedig könyvek olvasásában talált vígaszt, talán a sok Science Fiction könyv miatt irányít most egy rakéta céget és akarja betelepíteni a Marsot.

Na de lássunk néhány érdekes tényt Elon Musk életéből:

  • Gyerekkorában napi 10 órát töltött olvasással, főként a fizikai és tudományos könyvek érdekelték.
  • 12 éves korában már megmutatkozott vállalkozói énje hiszen eladott egy videójátékot (Blastar) 500 dollárért.
  • 24 évesen egyszerre végezte el a közgazdász és a fizika alapszakot, majd később a Stanford Egyetemre kapott felvételt, amit pár napra rá ott is hagyott.
  • 27 évesen eladta első cégét a Zip2 -t a Compaqnak 307 millió dollárért, amiből ő 22 milliót kapott.
  • 28 évesen megalapította az X.com-ot mely később a ma is ismert Paypal néven vált híressé.
  • 30 évesen eladta a Paypal-t 1,5 milliárd dollár értéken az Ebaynek, amiért neki 165 millió dollár ütötte a markát, átszámítva kb 41 milliárd forint.

musk2.jpg

Ezután a hatalmas összeg után sem lazított sokat a munkamániás Elon, hiszen:

  • 30 évesen megalapítja a SpaceX-et, azzal a céllal, hogy betelepítse a Marsot emberekkel.
  • 32 évesen befektet a Tesla Motors-ba.
  • 36 évesen ő lesz a Tesla CEO-ja.

musk3.jpg

40 éves korában gondol egyet és megtervezi a Hyperloopot, egy vasúti rendszert mely szerint az utasokat egy kapszulában szállítanának a tervek szerint kb 1220 km/h sebességgel.

Musk jelenleg 46 éves és 3 céget vezet a Tesla Motors, SpaceX, SolarCity. Munkamániás cégvezetőként ismerik, aki heti 80 órát is képes dolgozni, már ha ezt ő annak ítéli.

Nettó vagyona jelenleg 20,7 milliárd dollár, csak úgy érdekességképp, amíg ezt a cikket írtam 0,3 milliárd dollárt változott a vagyona.

Rengeteg történet van amit még nem említettem ebben a cikkben, biztosan fogok még írni róla sok érdekes dolgot a későbbiekben is.